Data Mining

Wat is Data Mining?

mijn Data Mining is het geautomatiseerd zoeken naar patronen en relaties in data sets. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van technieken uit de statistiek. Omdat het een nogal specialistische bezigheid is, wordt het binnen bedrijven niet op grote schaal toegepast. Andere woorden voor Datamining zijn: Knowledge Discovery (KD) of Knowledge Discovery in Databases (KDD).

Wat kan men doen met Data Mining?

Hier volgen enkele mogelijke toepassingen van Data Mining:

  • Een bedrijf zou zo veel mogelijk gegevens kunnen vastleggen van klanten, zoals: koophistorie van de klant gecombineerd met aangekochte gegevens over die klant. Vervolgens kan men bepaalde voorspellingen doen over het resultaat van een bepaalde marketing campagne.
  • Men zou zoveel mogelijk gegevens kunnen vastleggen van mensen met een bepaalde ziekte. Vervolgens kan men met Data Mining ontdekken welke factoren de ziekte zouden kunnen veroorzaken.
  • Werkt Data Mining?

    Data Mining wordt succesvol toegepast in de Marketing voor het samenstellen van een doelgroepen voor marketing campagnes. Echter, data mining is een redelijk specialistische aangelegenheid, wat slechts weinigen volledig doorgronden.

    Voor Data Mining heb je grote hoeveelheden data nodig, veelal afkomstig van verschillende bronnen. Belangrijk is dat de data van goede kwaliteit is. Daarom is een datawarehouse een goede bron voor data mining.